Siirry suoraan sisältöön

15 veistäjää ilmoittautui vuoden 2023 kilpailuun

Juuan Keskuspuisto 2022

Kivenveistofestivaalin kansainvälisen ja SM-kilpailun osanottajat ovat nyt kasassa.

Ilmoittautuminen Juuan Kivenveistofestivaalin kilpailuihin 28.–30.7.2023 on päättynyt. Osallistujissa on sekä tuttuja taitureita että aivan uusia veistäjälahjakkuuksia, yhteensä 15 käsin tai koneella veistäjää.

Veistäjien jakaumaa voi pitää yllättävänä. Käsinveistoon on ilmoittauduttu koneveistoa innokkaammin, vaikka se onkin hitaampi ja työläämpi veistomuoto. Käsinveiston suosio kertoo halusta kokea veistoprosessi konkreettisesti ja kivenveistoperinteiden mukaisesti.

Kivenveistofestivaalin myötä 28.–30.7.2023 Juuassa on luvassa vuoden vilkkain viikonloppu. Tapahtuma järjestetään jo kolmannen kerran. Se on selvästi vakiinnuttanut paikkansa Pohjois-Karjalan viihtyisimpien kesätapahtumien joukossa. Jo kaksi aiempaa kesää osoittivat, että pitäjän oman aarteen, vuolukiven, veistokilpailusta saadaan omaperäinen ja yleisöä kiinnostava tapahtuma. Sen ympärille on tänä vuonna rakentunut harvinaisen komea yleisötapahtumien kokonaisuus.

Kivenveistokilpailut on haluttu pitää kaikille avoimina taidekilpailuina. Ratkaisu on osoittautunut oikeaksi. Veistäjille harrastajien ja konkareiden kohtaaminen kivenveistokilpailun merkeissä on tarjonnut itse kilpailuveistoksen luomisen ohella mahdollisuuden kokemusten vaihtoon. Aloittelijat ovat saaneet kokeneemmilta neuvoa ja vinkkejä. Juuassa kilpailijoiden välinen hyvä yhteishenki näkyy ja kuuluu.