Siirry suoraan sisältöön

Ajankohtaista & blogit

Ilmoittaudu veistokilpailuun 2024!

Veistäjä ohoi! Ilmoittaudu mukaan veistokilpailuun 1.3.-15.5.2024. Kilpailuteemana on Satuja ja tarinoita / Fairy Tales and Stories. Kesän paras viikonloppu kutsuu!

Minna Vartiainen pe 27072023

Poimi lauantain ohjelmasuosikkisi

Lauantaina Juuan Kivenveistofestivaalit tarjoaa katsottavaa, maisteltavaa ja koettavaa kaikenikäisille. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Veistäjä, vielä ehdit mukaan!

Juuan Kivenveiston kansainväliseen ja SM-kilpailun ilmoittautumisaikaa on jatkettu 31.5.2023 saakka. Katso ohjeet ja tule mukaan kesän kovimpaan kilpailuun!

Kivileirillä opiskeltiin ja verkostoiduttiin

Ellin Taitajia vieraili Joensuun Riverian järjestämällä kivileirillä 18.4. Joensuussa. Freiburgilaisella kiviseppämestari Stephan Biclkelillä oli 14 innostunutta opiskelijaa.

Suomalaisen kulttuurin tärkein rakennus

Pariisin maailmannäyttelyn paviljongissa vuonna 1900 käytettiin Nunnanlahden vuolukiveä. Suomalaisen kulttuurin merkittävin rakennus pystytettiin vain lyhyeksi ajaksi. Sen merkitys ja symboliarvo ovat säilyneet sitäkin arvokkaampina.

Minna Vartiainen veistää

Ilmoittaudu Juuan Kivenveistokilpailuun

Kivenveistokilpailujen ilmoittautuminen on avattu. Tutustu veistokilpailun esittelyvideoon, täytä lomake ja olet mukana kesän rennoimmassa taidekilpailussa mukavassa seurassa.

Käsinveiston voittaja 2022

Vuonna 2023 teemana ILO – JOY

Suomen ainoa kivenveistofestivaali järjestetään jo kolmannen kerran 28.–30.7.2023 Juuan keskustassa Kauko Kortelaisen veistospuistossa.

Iloinen kuva uutiseen, että vuoden 2023 festarit järkätään.

Vuonna 2023 veistetään Juuassa

Juuan Kivenveistofestivaali järjestetään 28.–30.7.2023 Kauko Kortelaisen veistospuistossa. Ensi vuoden tervetulleena teemana on ILO – JOY.

veistosmyyntimainos joulu 2022

Tule taideostoksille

Etsitkö uniikkia lahjaa itsellesi tai läheisellesi? Juuan Kalleria Ellistä löydät 14 valloittavaa vuolukiviveistosta.

artikkelikuva kiitosvideoon

Rakkaudella, Ellin Taitajat

Ellin Taitajat ry kiittää kaikkia kävijöitä, yhteistyökumppaneita, työntekijöitä ja talkoolaisia hyvästä yhteistyöstä.

Kivenveistotapahtumassa viihdyttiin

Juuan Kivenveisto 2022 kiinnosti mukavasti kaikenikäisiä kävijöitä. Kivenveistokisojen ja koko tapahtuman onnistumisessa kaikkein suurin valtti oli talkooväki. Yli 70 vapaaehtoista antoi oman korvaamattoman työpanoksensa.

Lasse Martikainen ja Minna Vartiainen uusivat SM-voittonsa

Mikä loistava viikonloppu Juuassa koettiin! Veistoajan päätyttyä tänään puolelta päivin selvisi 14 veistoksen voimin, miltä se rakkaus oikein näyttää. Kilpailun korkeasta tasosta kertoo, että tuomareiden henkilökohtaisissa pisteytyksissä oli jännittävästi hajontaa. Kun pisteet ynnättiin, saatiin voittajat selville.

Veistäjät rakkauden parissa

On kilpailujen toinen päivä. Mammutti-vuolukiviaihiot muotoutuvat lastu lastulta 15 eri tulkinnaksi kivenveistokilpailun teemasta. ”Sitähän se kaikki on”, lauloi Dave Lindholmkin aikoinaan. Rakkautta vaan.

Veistäjät 2022 kollaasi

Kivenveistokisasta jännä koitos

Mammutti-vuolukiveä veistetään Juuassa ensi viikonloppuna kokemuksella tai uskalluksella. Ensi kevään abiturientista moottorisahaveistäjään yli kolmen vuosikymmenen kokemuksella. Juuan Kivenveiston 2022 SM-kilpailusta ja kansainvälisestä kilpailusta 5.–7.8. tulee huikean jännittävä tapahtuma, osallistujina 15 uskalluksella tai kokemuksella varustettua veistäjäpersoonaa. Parasta A-luokkaa on myös tuomaristo.

Mies veistää

Kivenveiston SM- ja KV-kilpailujen ilmoittautuminen jatkuu 15.6. saakka

Me kivenveistokilpailun järjestäjät elämme jännittäviä aikoja! Koneveistoon on ilmoittautunut kahdeksan veistäjää, eli vielä löytyy veistopaikat kahdelle nopeimmalle. Käsinveistossa on tarjolla useampiakin paikkoja: vasta kolme taitajaa on ilmoittanut itsensä perinteisin menetelmin veistäväksi. Myös kansainvälistä edustusta kaivataan kovasti. Päätimmekin pidentää ilmoittautumisaikaa 15.6. saakka, jotta kilpailumme tavoittaisi kivenveiston harrastajat, taitajat ja materiaalin suhteen kokeilunhaluiset veistäjät. Omat headhunterimme kartoittavat… Lue lisää »Kivenveiston SM- ja KV-kilpailujen ilmoittautuminen jatkuu 15.6. saakka

Elokuussa rakkaus veistetään esiin vuolukiivestä

Miltä rakkaus näyttää?

Saamme jännittävään kysymykseen vastauksia Kivenveiston SM-kisoissa ja KV-kilpailussa elokuun ekana viikonloppuna. Entä mikä on ilmoittautumistilanne? Lue ja tarkista!

Kaiken takana on Ellit

Juuan Kivenveisto 2022 -tapahtuman järjestäjänä toimii Ellin Taitajat ry. Pienestä paikallisesta kulttuuriyhdistyksestä on vajaan vuosikymmenen aikana kehittynyt taitava ja toimiva tapahtumatuottaja. Ellin Taitajat ry vastaa tänä vuonna toisen kerran Juuan Kivenveisto 2022 -tapahtumasta, kivenveistokilpailusta ja kilpailijoiden hyvinvoinnista yli 60 talkoolaisen voimin. Aika hieno saavutus, eikös? Mutta ei siinä vielä kaikki.