Siirry suoraan sisältöön

Veistäjät rakkauden parissa

Yläkuvassa varkautelainen Marika Walldén kuuluu luonnonmateriaalien veistokilpailujen konkareihin. Kuva Pentti Kallinen. 

On kilpailujen toinen päivä. Mammutti-vuolukiviaihiot muotoutuvat lastu lastulta 15 eri tulkinnaksi kivenveistokilpailun teemasta. ”Sitähän se kaikki on”, lauloi Dave Lindholmkin aikoinaan. Rakkautta vaan.

Veistospuistossa on työn alla 15 veistäjän 15 tulkintaa tämänvuotisesta kilpailuteemasta. Rakkaus on elämän kantava voima, mutta miltä se voi näyttää veistoksena?

Se selviää sunnuntaina klo 12, kun veistäjämme saavat teoksensa valmiiksi kolmen kisapäivän jälkeen. 

Kunkin taiteilijan veistopöydän yhteydessä esitellään teosten nimi ja sen idea pariin lauseeseen kiteytettynä. Teoskuvausten perusteella veistoksien valmistumisprosessia voi seurata suurella mielenkiinnolla. Luvassa on rakkauden voimaa, herkkyyttä, turvaa ja monta muuta näkökulmaa ikiaikaiseen aiheeseen.

Kilpailun johtaja Tapio Vartiainen ja
Kilpailun johtaja Tapio Vartiainen haastelee pyhäjärveläisen Timo Nevalaisen ja iisalmelaisen Jari Kuokkasen kanssa. Kuva Pentti Kallinen.   

Juuan Kivenveisto 2022-tapahtumassa on tarjolla mukavaa oheisohjelmaa koko perheelle: on konsertteja, esitelmiä, komiikkaa. Riverian opiskelijakolmikon ohjaama kaikille avoin vuolukivityöpaja ja viidakkopomppulinna lapsille ovat ohjelmassa kaikkina kolmena päivänä pe–su.

Katsasta ohjelma: Ohjelma – Juuan Kivenveisto 2022