Suomen ensimmäinen kivenveiston SM-kilpailu Juuassa heinäkuussa 2021 –teemana Villi luonto

Kivenveiston SM-kilpailu ja kivenveistotapahtuma järjestetään Juuassa 2.-4.7.2021. Tämä on ensimmäinen Suomen kivenveistokilpailu oheisohjelmineen, joka kokoaa kivenveistäjät harrastajista osaajiin veistämään vuolukiveä ja yleisön seuraamaan tapahtumaa. Kisata voi käsinveiston ja koneveiston suomenmestaruudesta.

Luonnonmateriaaleja on veistetty Juuassa jo aikaisemmin

Vuosina 2017 – 2019 Juuassa on järjestetty lumen-, jään- ja hiekanveiston SM-kilpailut. Vuosina 2014 – 2016 Juuka oli kuulu maailman suurimmasta jääkupolista, korkeimmasta jääkatedraalista ja jääsillasta, joita Hollannin Eindhovenin teknillisen yliopiston opiskelijat ja heidän kansainvälinen verkostonsa rakensivat apunaan juukalaisia vapaaehtoisia. Vuonna 2020 Juuassa järjestettiin kivenveistokurssi, jossa veistettiin juukalaista vuolukiveä ja dolomiittikalkkikiveä

Lisää kuvia aikaisemmin järjestämistämme veistotapahtumista ja teoksista on nähtävillä nettisivumme Galleria-osiossa.

Nyt Juuan oma luonnontuote, vuolukivi taipuu veistäjiensä käsissä

Kilpailussa teemana pohjoiskarjalainen luonto

Vuoden 2021 kilpailu on taidekilpailu ja teemana on Villi Luonto – Wild Nature – Carelia Impressions Visualised In Stone: pohjoiskarjalainen luonto ilmaistuna kivessä, vaaramaisemineen, metsineen, erämaineen, järvineen, eläimineen ja elämyksineen. Aihe innostaa nostamaan esiin vastuullisen luonnonkäytön ja haasteet sen monimuotoisuuden ja luonnonkauneuden säilyttämiseen. Teemasta voi löytää mahdollisuudet lumoavaan, mutta yhtä hyvin myös ravistelevaan ilmaisuun.

Tapahtuman pääjärjestäjinä ovat Ellin Taitajat ry, Maaseudun Sivistysliitto ja Juuan kunta. Mukana on laaja joukko yhteisöjä, yrityksiä ja talkooväkeä.

Tapahtuma liittyy Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlaan ja tekee yhteistyötä Ilomantsin Karhufestivaalin kanssa. Tapahtuman suojelijana on maakuntajohtaja Markus Hirvonen.

Tutustu kilpailun sääntöihin ja ilmoittautumisohjeisiin tarkemmin täällä.