Siirry suoraan sisältöön

Tiesitkö, että Juuan Kivenveisto 2022 on Suomen ainoa kivenveistokilpailu? 

yksityiskohta juuan kunnantalon reliefistä

Juuan kivenveistokilpailu on lajissaan ainutlaatuinen tapahtuma.

Perinteisesti Suomi on puunveistäjien maa. Puuta veistetään lukuisissa kisoissa ympäri maan, mutta kivenveistosta kisataan vain meidän tapahtumassamme. Kivenveiston toinen SM-kilpailu ja aivan ensimmäinen kansainvälinen kilpailu pidetään vajaan kuukauden päästä 5.–7.8.2022. Tapahtuma-areenana toimii pari viikkoa sitten nimetty Kauko Kortelaisen veistospuisto(entinen Keskuspuisto), missä kivenveistäjät työstävät kilpailuveistoksia kolmen päivän ajan. Juukalaisen Kauko Kortelaisen lahjoittamat 12 kiviveistosta ilahduttavat ja inspiroivat sekä veistäjiä että yleisöä vahmaassa kisapaikassa.

Veistäjiä on ilmoittautunut käsin- ja koneveistoon mukavasti. Vielä muutama veistäjä mahtuu mukaan muotoilemaan Mammutti-vuolukivestä rakkautta. verkkosivuilmoittautuminen on suljettu. Jälkijunassa ilmoittautuvia pyydetään olemaan suoraan yhteydessä hankekoordinaattori Tanja Rovio-Murtoon (tanja.rovio@gmail.com, puh. 050 563 0325).

Juuan Kivenveiston 2022 kilpailut ja runsas oheisohjelma takaavat taatusti viihtyisän viikonlopun koko perheelle elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kuvassa kalaparven pyrähdys. Yksityiskohta Kauko Kortelaisen Juuan kunnantalon pääjulkisivun reliefistä. Vuolukiveä, 1984. Kuva Tanja Rovio-Murto