Siirry suoraan sisältöön

Olipa kerran -taidenäyttely

Tervetuloa näyttelyyn!

Juuan kivenveistofestivaalin yhteydessä järjestetään juukalaisten taiteilijoiden taidenäyttely, joka on saanut inspiraationsa kivenveistokilpailun tämänvuotisesta teemasta Satuja ja tarinoita. Esillä on maalauksia, puuveistoksia ja keramiikkaa seuraavilta taiteilijoilta: Carmen Bahlo, Tarja Hyttinen, Marja Keränen, Katja Litmanen, Kaija Mattila, Jaana Nevalainen, Piia Nurmela, Jukka Nykänen, Teuvo Puhakka, Marja Rikala ja Heli Salo.

Jokaisella teoksella on oma taustatarinansa, jonka näyttelyvieras pääsee kuuntelemaan skannaamalla älypuhelimellaan teoksen QR-koodin. Kuuntelukokemus johdattaa näyttelyvieraan syvemmälle teoksen maailmaan ja tuo hänet osaksi tarinapiiriä.

Juukalainen Taika-kollektiivi syntyi toiveesta luoda paikallisten taiteilijoiden välille yhteisöllisyyttä ja yhteistä taiteen tekemistä niin tavoitteellisesti kuin vapaammissa kokoontumisissa. Kollektiivin pontimena on toiminut kesällä 2023 Ellin Taitajat ry:n Juuan Kivikeskuksessa järjestämä paikallisten taiteilijoiden laaja Ihme ja kumma -kesänäyttely. Kollektiivissa kohtaavat kaikenlaiset taiteilijat: tutkinnon suorittaneet ammattitaiteilijat, itseoppineet ja harrastajat. Kollektiivi on kokoontunut vuoden 2024 talven ja kevään aikana keskimäärin joka toinen viikko taiteilijakahveille tutustumaan ja suunnittelemaan yhteisiä taideprojekteja.

Näyttely on auki Kulttuuri- ja liikuntasalin aulassa 26.-28.7.2024 päivittäin kello 9.00 – 17.00, osoitteessa Poikolantie 6, 83900 Juuka.

Taika-kollektiivi toivottaa festivaalivieraat lämpimästi tervetulleeksi näyttelyyn taiteen ja tarinoiden äärelle!

Yhteyshenkilö Jaana Nevalainen, p. 040 8304909, jaana.b.nevalainen(at)gmail.com