Siirry suoraan sisältöön

Miltä rakkaus näyttää?

Elokuussa rakkaus veistetään esiin vuolukiivestä

Onneksi ei tarvitse itse vastata otsikossa esittämääni kysymykseen. Jätän vastaamisen tämän kesän kivenveistokilpailujen osanottajien tehtäväksi. Me järjestäjät odotamme jo innoissamme, millaisia tulkintoja rakkaudesta tullaan Mammutti-vuolukiven sisuksista 5.–7.8. veistämään.

Rakkaus on teemana herkullisen monimuotoinen haaste kivenveistäjillemme. Tulokulmia riittää taatusti loputtomiin. Rakkauden tulkkeja on koneveistoon ilmoittautunut tällä hetkellä kolmea taiteilijaa vaille täysi satsi Rälläkkämeiningistä tykkäävien kannattaakin siirtyä samoin tein täältä ilmoittaumisosastolle. Käsinveistossa on tilaa enemmän – vielä. Mutta jahkailu harvemmin kannattaa, joten taltantaitajille suosittelen myös sähköisen kisailukupongin täyttöä. Myös englanninkielinen lomake löytyy kansainvälisille kilpailijoille.

Rakkaus on englanniksi love
Teema odottaa tulkitsijoitaan.
Rakkaus on saksaksi Liebe

Rakkaus valittiin Juuan Kivenveiston 2022 teemaksi viime vuoden puolella. Hyvin valittu, sattumalta. Tänä keväänä rakkautta on tarvittu enemmän kuin olisimme osanneet talvella edes kuvitella. Juuan kivenveistotapahtumasta on Ukrainan sodan myötä tullut paitsi taidekilpailu myös kannanotto rakkauden puolesta sotaa vastaan.

Pimeys vihaa iloa. Sovitaanko, että elokuun ekana viikonloppuna pidetään hauskaa? Ja että veistäjät veistävät rakkauden esiin vaikka läpi harmaan kiven? Elä ihmeessä, tule Juukaan nauttimaan taiteesta ja Pielisen Karjalan kauneudesta.

Rakkaus on ruotsiksi kärlek

teksti ja kuvat Tanja Rovio-Murto, Juuan Kivenveisto 2022 -tapahtuman hankekoordinaattori Ellin Taitajat ry