Siirry suoraan sisältöön

Kun kivikuutio muuttui sylinteriksi:

Kuva: Kolme Ellin Taitajien konkaria
Juukalainen Ellin Taitajat ry on pieni yhdistys suurten tapahtumien takana aina takavuosien lumenveiston SM-kisoista alkaen. Kuvassa kolme yhdistyksen tehopakkausta, vas. Tuula Ikonen-Graafmans, Tapio Vartiainen ja Eija Meriläinen. Tiedotusmateriaali on jo saatu pääosin uusittua.

Tulikivi pelasti Juuan kivenveistofestivaalin
Kivenveiston KV- ja SM-kisoissa kilpaillaan tänä vuonna teemalla Satuja ja tarinoita. Luovuutta vaaditaan niin kilpailijoilta kuin järjestäjiltäkin, sen sai Ellin Taitajat ry todeta yhteistyökumppanin vaihtuessa aivan yllättäen.
Kivenveiston kansainvälinen ja SM-kilpailu päästään kuin päästäänkin järjestämään alkuperäisen aikataulun mukaisesti 26–28.7.2024. Juuan kivenveistofestivaalin pääjärjestäjä Ellin Taitajat ry joutui jo hetken pohtimaan tapahtuman siirtämistä ja jopa perumista tämän kesän osalta.
Kivenveistofestivaalin yhteistyökumppani vaihtui yllättäen vajaa kuukausi ennen h-hetkeä. Iso kiitos uudelle yhteistyökumppanillemme – Tulikivi Oyj:n nopean toiminnan ansiosta järjestyivät vuolukiviaihiot veistokilpailun osanottajille lomakaudesta huolimatta.
Kivenveistokilpailujen järjestelyt etenevät suunnitelmien mukaan, ainoana poikkeuksena veistoaihioiden muodon muutos. Kuutioiden sijaan kilpailijoilla on työstettävänä sylinterin muotoiset aihiot. Kaikki veistäjät ovat ottaneet tiedon kiviformaatin vaihtumisesta vastaan tyynesti, vaikka monella menivätkin luonnokset uusiksi. Kivenveistofestivaalin pääjärjestäjä Ellin Taitajat voi jo puolestaan huokaista helpotuksesta ja valmistautua kesän kovimpaan viikonloppuun.