Siirry suoraan sisältöön

Ensi kesänä veistetään Mammutti-vuolukiveä

Kivenveiston kansainvälinen ja SM-kilpailu ja kivenveistotapahtuma pidetään 5.-7.8.2022 Juuassa. Järjestäjänä on Ellin Taitajat ry. Juuan kunta on yhteistyössä mukana ja kilpailun suojelijana on kunnanjohtaja Henri Tanskanen. NunnaUuni Oy lahjoittaa Mammutti-vuolukiviaihiot. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maaseudun sivistysliitto ja Pohjois-Karjalan maaseutupalvelut ja useat yritykset ovat tukemassa tapahtumaa.

Viime kesänä Juuassa pidettiin Suomen ensimmäiset kivenveistokilpailut ja kivenveistotapahtuma. Euroopassa ja Kanadassa kivenveistofestivaaleja on järjestetty jo kauan. Monet suomalaiset puun- tai muun materiaalin veistäjät ihastuivat kivenveistoon ja tulokset ensikertalaisillakin olivat upeita. Kivenveistolla on sijansa Suomessakin.

Järjestäjät toivottavat entiset ja uudet veistäjät mukaan. Kilpailu on taidekilpailu ja kilpailussa on vain yksi sarja, soolosarja. Suomalaiset veistäjät kilpailevat Suomen mestaruudesta ja samanaikaisesti he voivat kilpailla veistoksellaan kansainvälisestä mestaruudesta. Tulevana kesänä myös ulkomaalaiset voivat osallistua käsin- tai koneveistokilpailuun kilpailemalla kansainvälisestä mestaruudesta. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa käsinveistokilpailuun ja 10 osallistujaa koneveistokilpailuun. Kilpailuun ilmoittautuminen alkaa huhtikuun alussa ja päättyy toukokuun lopussa. Siihen ilmoittaudutaan juuankivenveisto.fi-sivun lomakkeella 1.4.–31.5.2022.

Yleisölle suunnitellaan kiinnostavaa ja mukavaa ohjelmaa ja näyttelyjä. Kivenmaalausta on luvassa niin lapsille kuin aikuisille.

Kävijät voivat myöskin kokeilla veistotaitojaan Riverian käsityömuotoilun artesaani-opiskelijoiden järjestämässä työpajassa. Kivenveisto sopii kaikenikäisille naisille ja miehille: Juuan kivenveistokurssilla vuonna 2020. Nuorin osallistuja oli 13-vuotias ja vanhin yli 60 vuotta vanha. Yhdistyksen suunnitelmissa on järjestää tulevina vuosina uusia kivenveistokursseja.

Lisätietoja antavat

• kilpailun johtaja Tapio Vartiainen: twartsu@hotmail.com, puh. 050 522 0337

• tapahtuman johtaja Eija Meriläinen: eijamerilainen@hotmail.com, puh. 050 541 8951

• veistäjien yhteyshenkilö Tuula Ikonen-Graafmans: tuula.ikonengraafmans@gmail.com, puh. 0400 674 062.